Kinderboerderij De Oude Hofstede, Ede, sinds 1987

weeropen

 

DSC01186

 

DSC01142

 

Kinderboerderij de Oude Hofstede heeft ca. 150 dieren. Natuurlijk een kalf, schapen, geiten, pony’s, twee bijzondere Kune-kune-varkens, kippen, konijnen en cavia’s. Maar ook eekhoorns, schildpadden, parkieten en tropische aquaria. Wie goed oplet kan zelfs wandelende takken ontdekken.

Er zijn diverse speelmogelijkheden op het terrein: een pomp om zelf water op te pompen, een houten koe waar je melken kunt oefenen. In de Schaapskooi is een Kinderzwerfboekenkast, hier kun je boeken lezen. Maar je mag ze ook mee naar huis nemen, en ze verder laten zwerven als je ze uit hebt. Ook zijn hier diverse binnenspellen...

De Kinderboerderij ligt in het groen en het erf is zelf ook een groene plek waar veel te zien is. Rechts achter de boerderij ligt de grote tuin met bloemen, groenten, kleinfruit en kruiden. In elk seizoen ziet het er hier anders uit. Er is een kas, waarin in het vroege voorjaer honderden plantjes worden opgekweekt. Er is ook een groot insectenhotel, waarin wilde bijen (die niet steken!) en andere insecten een plekje hebben gevonden. Achterin de tuin is een doorgang naar het Groene Leefpark van Aeres (school), dit is niet altijd open en vanwege een vijver is begeleiding nodig, zeker van kleine kinderen.
Er staan mooie oude bomen op het erf, bijv. een moerbeiboom. In de boomgaard links achter de boerderij staan oude hoogstam appelbomen en een oude pruimenboom. De Klinkenberg-boomgaard vooraan langs de Bovenbuurtweg is beplant met jonge appels en peren van verschillende rassen. Deze boomgaard is genoemd naar Ellen Klinkenberg, die vele jaren beheerder van de Kinderboerderij is geweest.

 

plantentuin

Er is een verkooppunt van streekprodukten, de Boerenkraam. Klik hier voor openingstijden en assortiment. 
Naast de Kinderboerderij ligt de gemeentelijke speeltuin. Klik hier voor meer info.

Kinderboerderij de Oude Hofstede
Bovenbuurtweg 35
6717 XA Ede
Tel. 0318 630869
B.g.g. 06 16414030
Bankrek. NL68 RABO 038 70 75 100
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun de Kinderboerderij!
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een krappe gemeentesubsidie.
Wij hebben u nodig! U kunt ons op verschillende manieren helpen:
- als donateur
- als sponsor
- door een dier te adopteren
- door oud papier te brengen naar Remondis, Celsiusstraat 14, 6716BZ, Ede en het dan in de bak met de naam Kinderboerderij de Oude Hofstede doet
- als vrijwilliger op de Kinderboerderij.
Klik hierboven op een van de mogelijkheden voor vrijblijvende nadere informatie.

Wij zijn erkend als ANBI. Dit kan voor u belastingvoordeel betekenen.
Klik hier voor meer informatie.

Kinderboerderij online

facebook   twitter

Ga naar boven