Kinderboerderij De Oude Hofstede, Ede, sinds 1987

weeropen

 

In 1986 stond er een redelijk vervallen, leegstaande boerderij met in elkaar gezakte bijgebouwen. Toen werden de eerste plannen gemaakt voor de oprichting van een Kinderboerderij in de oude boerderij, een van de weinige in Ede-Zuid die niet gesloopt is. De bedoeling was dat hier een aantrekkelijke groene plek zou ontstaan voor de bewoners van de nieuwe wijk Maandereng en later Rietkampen. In 1987 wordt Stichting Kinderboerderij de Oude Hofstede opgericht, onze officiƫle startdatum. In 1988 is er veel gerestaureerd, gebouwd en aangelegd, en draait de Kinderboerderij, met nog maar weinig dieren en beperkte openingstijden. Het hoofdgebouw is deskundig gerestaureerd. De stal (waar nu o.m. de konijnenknuffelhoek is) is herbouwd met gebruikmaking van oude materialen. De wagenschuur (waar nu varkens en schapen zitten) is grotendeels nieuw gebouwd. De schaapskooi is van een andere, gesloopte boerderij naar hier verplaatst en gerenoveerd. De eerste-steenlegging is gememoreerd door een steen met inscriptie. Veel van het werk is gedaan door vrijwilligers, die het geheel ook al die tijd goed hebben onderhouden en verder verbeterd. Alles wordt door vrijwilligers georganiseerd en gefinancierd vanuit een (krappe) gemeentesubsidie, met de steun van donateurs en andere goede gevers, en met geld dat wij zelf verdienen met diverse aktiviteiten.

In 2020 is de omgeving van de Kinderboerderij gerenoveerd en heringericht als Hofstedepark. Dit was mogelijk met geld van de EdeDoet-bonnen die wij van bewoners van Ede hebben ontvangen, en met steun van de Gemeente. Veel werk is ook hiervoor gedaan door onze vrijwilligers.

Vanaf het eerste begin was Ellen Klinkenberg aktief als vrijwilliger. Van 1993 tot 2012 was zij de beheerder. Zij heeft, met anderen, de Kinderboerderij groot gemaakt. Zij verdient veel dank voor haar werk. Sinds 2012 is Annemiek van Maarschalkerweerd de beheerder. Zij heeft in de afgelopen jaren veel verbeteringen en vernieuwingen kunnen doorvoeren. Dit alles had niet gekund zonder de voortdurende inspanningen van de talloze vrijwilligers die in de afgelopen 30 jaren hun hoofd, hart en handen hebben ingezet. Heel veel dank daarvoor!

Op de foto een grote groep vrijwilligers circa 2002

Een grote groep vrijwilligers circa 2002

Kinderboerderij de Oude Hofstede
Bovenbuurtweg 35
6717 XA Ede
Tel. 0318 630869
B.g.g. 06 16414030
Bankrek. NL68 RABO 038 70 75 100
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun de Kinderboerderij!
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een krappe gemeentesubsidie.
Wij hebben u nodig! U kunt ons op verschillende manieren helpen:
- als donateur
- als sponsor
- door een dier te adopteren
- door oud papier te brengen naar Remondis, Celsiusstraat 14, 6716BZ, Ede en het dan in de bak met de naam Kinderboerderij de Oude Hofstede doet
- als vrijwilliger op de Kinderboerderij.
Klik hierboven op een van de mogelijkheden voor vrijblijvende nadere informatie.

Wij zijn erkend als ANBI. Dit kan voor u belastingvoordeel betekenen.
Klik hier voor meer informatie.

Kinderboerderij online

facebook   twitter

Ga naar boven