Kinderboerderij De Oude Hofstede, Ede, sinds 1987

weeropen

 

anbi

VERPLICHTE ANBI-VERMELDINGEN
Stand per 1 juli 2022
Stichting Kinderboerderij de Oude Hofstede te Ede.
KvK 41049805.
RSIN 009192608.
Bovenbuurtweg 35, 6717 XA Ede.
Tel. 0318 630869.

Bestuur:
Monique Maas, voorzitter a.i.
Jan van Aalst, penningmeester, secretaris a.i.
Arnold den Boer, lid Technisch Beheer

Statutaire doelstelling: De stichting heeft ten doel het oprichten en in stand houden van een kinderboerderij. De stichting beoogt niet het maken van winst.

Samenvatting beleidsplan:
• Missie: de Oude Hofstede is een groene belevingsplek, een sociale ontmoetingsplek, een echte boerderij, echt voor kinderen.
• Visie: De doelstelling is mensen, met name kinderen, in contact brengen met dieren, planten, natuur en milieu, en met elkaar. Middel: voornamelijk de exploitatie in ruimste zin van een kinderboerderij. Kernwaarden: laagdrempelig, gastvrij, kindvriendelijk, dierdeskundig, veilig, sociaal, groen, open.
• Strategische zwaartepunten: behoud gemeentelijke subsidie, versterken eigen verdiencapaciteit, optimaliseren eigen functioneren, nvesteren in netwerken, samenwerkingspartners, sponsors, ontwikkelen van nieuwe educatieve en belevingsaktiviteiten, verbeteren omgeving Kinderboerderij in samenwerking met Gemeente Ede en omwonenden.

Beloningsbeleid: De stichting is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn 4 personeelsleden in partime dienstverband in dienst. Het bestuur ontvangt geen presentiegelden of andere vergoedingen, uitsluitend een vergoeding van daadwerkelijk gemaakte en aangetoonde kosten.
De vrijwilligers ontvangen geen vergoeding.

Uitgeoefende activiteiten (2021): De Kinderboerderij telde ca. 150 dieren. Zij was 6 dagen per week geopend van 9 tot 17 u., dinsdags gesloten.

Een deel van het jaar 2021 zijn we beperkt open geweest, een gedeelte helemaal gesloten en de rest van het jaar onder voorwaarden (mondkapjesplicht in binnenruimten, afstand, maximum aantal personen en registratieplicht)

De bezoekcijfers zijn vanwege de lockdowns en beperkingen in 2021 helaas aanzienlijk lager dan in voorgaande jaren. Er waren ca. 29.500 bezoekers. Omgerekend naar jaartotaal (bij volledige openstelling) zou de kinderboerderij in 2021 rond de 44.000 bezoekers hebben mogen verwelkomen.

 

Er werden 6 groepen van basisscholen in de omgeving ontvangen. Er waren 20 stagiaires voor kortere of langere tijd aan het werk. De kinderclubs zijn tijdelijk stopgezet.
De Boerenkraam, verkooppunt van streekproducten, is voortgezet. Medio juni 2021 is onze kiosk “Poekie’s” geopend waar koffie, drinken, koek, ijs enz. te koop is.
Het jaarlijkse Lentefeest 2021 kon helaas niet doorgaan.

Financiële verantwoording (2021):
Voor de Balans 2021 klikt u hier.
Voor de Winst en Verliesrekening 2021 klikt u hier.

Het volledige Jaarverslag 2021 kan worden opgevraagd bij de bestuurssecretaris.

 

 

Kinderboerderij de Oude Hofstede
Bovenbuurtweg 35
6717 XA Ede
Tel. 0318 630869
B.g.g. 06 16414030
Bankrek. NL68 RABO 038 70 75 100
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun de Kinderboerderij!
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een krappe gemeentesubsidie.
Wij hebben u nodig! U kunt ons op verschillende manieren helpen:
- als donateur
- als sponsor
- door een dier te adopteren
- door oud papier te brengen naar Remondis, Celsiusstraat 14, 6716BZ, Ede en het dan in de bak met de naam Kinderboerderij de Oude Hofstede doet
- als vrijwilliger op de Kinderboerderij.
Klik hierboven op een van de mogelijkheden voor vrijblijvende nadere informatie.

Wij zijn erkend als ANBI. Dit kan voor u belastingvoordeel betekenen.
Klik hier voor meer informatie.

Kinderboerderij online

facebook   twitter

Ga naar boven