Veel mensen weten wel dat doven en slechthorenden gebaren gebruiken als één van de manieren om te communiceren. Sinds de persconferenties tijdens de Corona-periode kennen ook veel horende mensen wel het gebaar voor een hamster. Dit werd gebruikt in de vertaling naar gebarentaal van het verzoek aan iedereen om te stoppen met het massaal hamsteren van rijst, knakworstjes, patat en wc-papier. Dit vond men alom een erg leuk gebaar.
Maar wat is nu het gebaar voor een geit, schaap, cavia of kip? Dat kun je tegenwoordig bekijken op onze kinderboerderij!
Sinds september 2024 hebben wij namelijk op één van de picknicktafels bordjes met tekeningen van dieren die het gebaar voor hun eigen naam maken. Deze bordjes zijn bedacht in een samenwerkingsproject van het Nederlands Gebarencentrum met illustrator Alex Stuifbergen en Kinderboerderijen Actief. Op ieder bordje is ook een QR-code te vinden die doorverwijst naar een filmpje van het gebaar (dit keer gemaakt door een mens) op de site van het Nederlands Gebarencentrum.
Daarnaast hebben we een kwartet met de dieren die het gebaar voor hun eigen naam uitbeelden. Leuk om ter plekke te spelen en tegelijkertijd met gebaren bezig te zijn.

Vergelijkbare berichten